[f] AMB on Facebook

USB not working (Error -71, not responding)

gamma1

Moderator: MisterX

USB not working (Error -71, not responding)

Postby christianholz112 » January 29th, 2019, 10:40 am

Hi all,

I hope someone can help me. I have built a y1 with F++ configuration as a basis for a y2. The DAC part works if I connect S/PDIF or a digital signal; however, when I connect the system to a USB port on my computer (in this case Linux), Isee the following messages:

> [40184.768896] usb 1-1: new full-speed USB device number 63 using xhci_hcd
> [40184.888944] usb 1-1: device descriptor read/64, error -71
> [40185.116851] usb 1-1: device descriptor read/64, error -71
> [40185.921132] usb 1-1: Device not responding to setup address.
> [40186.872991] usb usb1-port1: unable to enumerate USB device

"lsusb" does not find the DAC at all. So my guess is that something on the USB circuits is not correct. Has anyone seen this before? I have double-checked all connections and the only thing I can see that is left is to actually take off the SMD components and get new ones. However, before I do this, I thought to ask if someone has seen this and might have an explanation?

Any help would be appreciated!

Christian
christianholz112
 
Posts: 2
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: January 29th, 2019, 10:32 am
Location: Frankfurt
Country: Germany (de)

Re: USB not working (Error -71, not responding)

Postby amb » January 31st, 2019, 10:37 pm

Try reflowing the PCM2707 solder joints, as well as the parts surrounding it.
User avatar
amb
Site Admin
 
Posts: 10378
Likes: 175 posts
Liked in: 482 posts
Joined: March 29th, 2010, 9:49 pm
Location: Sunnyvale, CA
Country: United States (us)


Return to γ1 modular miniature DAC

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Quick Links

AMB audio DIY resources
AMB audio shop