[f] AMB on Facebook

And suddenly, no charging

chi1

Moderator: MisterX

And suddenly, no charging

Postby whomper » September 10th, 2014, 8:53 am

Hi,

Have a similar issue to the one discussed earlier where after some time of use and several days of not using my Mini3, the Mini3 does not operate on batteries and when I connect the power adapter, Mini3 3 operates but there is no charging. The Mini3 does not work with only the batteries and requires the wall wart.

Here are some of the test points values:
B+ -> COM: 3.1V
B- -> COM: -2.973V
0V -> B-: 6.067V
UV -> B-: 6.067V
B- -> LPW: 6.067V

I have placed the jumper on JP1 and removed in order to reset state, but it did nothing to change the no charge state (is that just placing short and then removing it while the batteries are connected or should there be a pairing with Mini3 board and PSU as well?).

Not sure what else to do in order to fix the no charge state.

Erez
κDC2496, γ1.5, γ2, γ3, α10 (α24 based), balanced β22, 2 x β24, M³, Grado ES2E, GS2000E, AGK K700, CBT36 Speakers
whomper
 
Posts: 264
Likes: 21 posts
Liked in: 34 posts
Joined: January 12th, 2012, 11:57 am
Country: Israel (il)

Re: And suddenly, no charging

Postby whomper » September 10th, 2014, 8:59 am

Strangely enough, it seems like wiggling the two boards a bit suddenly activates charging... Hasn't happening before.

Am charging it now and will report back to the forum of any conclusions.
κDC2496, γ1.5, γ2, γ3, α10 (α24 based), balanced β22, 2 x β24, M³, Grado ES2E, GS2000E, AGK K700, CBT36 Speakers
whomper
 
Posts: 264
Likes: 21 posts
Liked in: 34 posts
Joined: January 12th, 2012, 11:57 am
Country: Israel (il)

Re: And suddenly, no charging

Postby amb » September 10th, 2014, 6:04 pm

If wiggling fixes the problem, then it's a connectivity problem. Either in the pins/sockets that joins the boards, or a marginal solder joint.
User avatar
amb
Site Admin
 
Posts: 10382
Likes: 175 posts
Liked in: 482 posts
Joined: March 29th, 2010, 9:49 pm
Location: Sunnyvale, CA
Country: United States (us)

Re: And suddenly, no charging

Postby whomper » September 11th, 2014, 7:10 am

Yup, pins on the X1 board had cold joints.
Now then, where's that embarrassed emoji?


Sent from my iPad using Tapatalk
κDC2496, γ1.5, γ2, γ3, α10 (α24 based), balanced β22, 2 x β24, M³, Grado ES2E, GS2000E, AGK K700, CBT36 Speakers
whomper
 
Posts: 264
Likes: 21 posts
Liked in: 34 posts
Joined: January 12th, 2012, 11:57 am
Country: Israel (il)


Return to χ1 LiPo battery board for Mini³

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Quick Links

AMB audio DIY resources
AMB audio shop

cron